L’alcaldable de Junts per Catalunya a Vic, Anna Erra, ha explicat que la ciutat de Vic tindrà 900 pisos més de protecció oficial en els propers sis anys.

Erra ho anunciat al costat del riu Mèder, un espai que s’ha de convertir en un eix vertebrador i cohesionador que ha d’esdevenir un nou pol d’atracció perquè Vic giri cap al riu. Per això, s’hi començarà a construir la nova Biblioteca Pilarín Bayés, el nou campus de Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) al Prat d’en Galliners i es compraran dues adoberies que ha de generar un nou espai de gran vitalitat per la ciutat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha acompanyat Anna Erra i ha anunciat que avui s’ha aprovat definitivament el nou POUM a la Generalitat. Calvet ha valorat com a “magnífic” el treball que s’ha fet des de l’Ajuntament per dotar d’un planejament “molt ambiciós i que ha incorporat el vector de la salut i el benestar de les persones en totes les actuacions”.

La posada en marxa del nou POUM permet que l’Ajuntament de Vic adquireixi dues adoberies i la UVic-UCC, una altra, per impulsar la rehabilitació d’aquesta zona històrica de la ciutat. “Guanyem patrimoni i parlarem amb la ciutadania per decidir la multiplicitat d’usos que s’hi poden donar”, ha explicat Erra. Tot i així, ja ha avançat la voluntat d’habilitar-hi serveis municipals, disposar-hi habitatge o residència en un marc fantàstic que “ha d’esdevenir un pulmó verd per Vic”.

Calvet ha destacat que amb el nou POUM es podran portar a terme molts projectes si la ciutadania revalida la confiança a l’actual alcaldessa de Vic. Tanmateix, des de la Generalitat s’estarà a la disposició per poder intervenir el més aviat i de la millor forma per transformar aquest nou pol d’atracció que han de ser les Adoberies.

Omplir de vida els pisos buits

En l’àmbit d’habitatge, Anna Erra ha remarcat que seguiran treballant per engreixar la borsa de lloguer assequible i incentivar, encara més, el programa In-Vic amb què es promou que els propietaris de pisos buits els rehabilitin per cedir-los a la borsa de lloguer assequible.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha remarcat que Vic sempre ha estat molt ambiciós en polítiques d’habitatge i ja disposa d’un parc d’habitatge públic que funciona, una borsa d’habitatge que es gestiona molt correctament des de l’Ajuntament i des de la Generalitat, però ara es vol fer un pas més enllà: “El programa In-Vic és un exemple per molts municipis de Catalunya perquè es treu l’habitatge que no té us i es posa al mercat de la manera que interessa, en forma d’habitatge de lloguer assequible”. Calvet ha afegit que és molt important la col·laboració amb el sector privat per augmentar aquest parc de lloguer assequible al municipi.

Atac per avançar cap al residu zero

L’actual alcaldessa, Anna Erra, ha explicat que es vol seguir treballant per fer de Vic una ciutat saludable i verda fent-hi més parcs i corredors naturals perquè la gent hi pugui passejar, fer esport i gaudir de l’entorn natural. “Vic ha de seguir sent una ciutat per les persones i a la mesura humana”, per això, s’aposta per carrers pacificats, on la gent vagi més a peu i en bicicleta i es replantejarà el transport urbà.

En aquest àmbit, tant Erra com Calvet, han remarcat que es treballarà molt d’aprop en l’àmbit de la mobilitat perquè va molt lligat amb la qualitat de l’aire que es respira i que es farà un atac per aconseguir anar cap al residu zero.

Fes el teu comentari