Més de 3.500 persones han passat aquest cap de setmana pel Trufforum, un esdeveniment internacional itinerant que aquest any s’ha establert a la nostra ciutat i que pretén consolidar Vic com la capital d’una comarca de gran tradició i prestigi en l’àmbit gastronòmic, sobretot de la mà del col·lectiu d’Osona Cuina.

Vic és una ciutat captadora de talent i de grans esdeveniments, n’és un clar exemple el Mercat de Música Viva que ens dona projecció internacional i que el setembre passat va complir 30 anys.

La nostra ciutat disposa de la Llotja que fixa el preu de referència de la tòfona silvestre a la península des de fa més de 20 anys. En els darrers 4 anys, s’ha organitzat una Mostra de la Tòfona que és l’autèntica llavor de l’èxit d’aquest Trufforum que ha servit més de 2.100 tapes de tòfona i on s’ha venut més de 20 quilos de tòfona negra.

Per altra banda, la Universitat de Vic s’ha consolidat com un centre de recerca i de transferència de coneixement en l’àmbit de la tecnologia alimentària.

Per aquests quatre motius, la ciutat de Vic es va oferir a l’Institut Europeu de Micologia per acollir aquesta fira internacional del Trufforum, que després de passar per casa nostra, viatjarà l’any que ve a una ciutat de la Xina.

Des de Vic volem reivindicar la seva condició de capital internacional de la tòfona i recuperar el seu posicionament en el mapa d’esdeveniments gastronòmics d’avantguarda al nostre país.

La tòfona és un producte que encaixa amb els valors que volem associar amb la nostra ciutat: qualitat, proximitat i sostenibilitat. Per això, tenim una gran esperança dipositada en aquest projecte i volem que l’exitosa empremta del Trufforum sigui profunda, de manera que l’any que ve la ciutat de Vic mantingui bona part de les activitats que s’hi han portat a terme.

Gràcies a tot el públic, administracions, empreses patrocinadores i el personal que heu permès portat a terme un projecte ambiciós i de gran projecció per la ciutat.

 

Fes el teu comentari