Des del passat mes de gener les obres a l’Illa de la Pietat de Vic estan en marxa als espais de la Capella Fonda i de l’Església de la Pietat (nau central, campanar i sagristia).

El projecte té com a objectiu la difusió turística per explicar la història de la ciutat al voltant de l’església de la Pietat a través de quatre espais patrimonials: l’església, el campanar, la capella fonda i el Temple Romà i el castell dels Montcada. Precisament, la capella fonda de la Pietat acollirà una proposta d’espectacle audiovisual que repassarà el fil de l’art i de la història per fer un recorregut des del segle I fins a l’actualitat.

Mai abans s’havia realitzat una inversió tan important en el sector turístic a la nostra ciutat en un projecte que serà una realitat gràcies als plans de foment de turisme de la Generalitat, que només van ser atorgats a 11 dels 76 projectes presentats a la convocatòria.

El projecte està finançat per l’Ajuntament de Vic (350.000€), la Generalitat de Catalunya (350.000€), i la Diputació de Barcelona (87.000€), i s’ha sol·licitat una subvenció als fons europeus (convocatòria eix 6 del Feder) per un valor d’1.400.000€.

Fes el teu comentari