Per les llibertats, ni un pas enrere!

El Moviment 30/03 va néixer per donar suport al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, el primer càrrec electe investigat per un delicte d’incitació a la sedició. Aquest moviment, on s’hi van adherir personalitats d’arreu del país i de la comarca, va donar suport a la també vigatana Marta Rovira, secretària general d’Esquerra a l’exili, i també a Francesc Homs, amb motiu de la investigació judicial pel 9-N.

El col·lectiu nascut per donar suport a tots els càrrecs electes perseguits per l’ofensiva judicial antidemocràtica de l’Estat espanyol ara se solidaritza amb l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, citada a declarar avui dilluns 25 de febrer al Jutjat de la nostra ciutat per prevaricació, malversació i delicte d’odi pel fet d’autoritzar l’emissió d’un missatge públic consensuat per diverses entitats en suport dels presos polítics i dels exiliats.

Per tot això,  a través del Moviment 30/03, sorgit de la voluntat ciutadana,

EXIGIM que s’aturi el procés judicial contra l’alcaldessa de Vic.

DENUNCIEM l’obsessió, l’abús i la desproporció amb què es comporta l’estat espanyol, que sota l’escut dels tribunals, porta a judici unes idees i vol reprimir-les, cosa que impedeix un mínim funcionament democràtic respectant la llibertat de la ciutadania, independentment de les seves idees i pensament polític.

ACUSEM aquelles forces polítiques que mostren connivència amb tot l’aparell repressiu de l’Estat, per tal de desmuntar la convivència democràtica i pacífica tant al nostre país com a la ciutat i a la comarca.

DEFENSEM LA DEMOCRÀCIA amb la convicció que quan s’ataca un càrrec elegit democràticament en l’exercici de la seva representació, s’està atacant directament la ciutadania i el conjunt de càrrecs electes.

MOSTREM LA SOLIDARITAT envers a l’Anna Erra i qualsevol altra persona que es trobi o es pugui trobar, en endavant, en la mateixa situació que la nostra alcaldessa.

RECLAMEM DE L’ADMINISTRACIÓ PÚBLICA CATALANA, començant per la Generalitat i seguint pels ajuntaments, el suport en tots els àmbits a totes les persones encausades.

Per tal de respondre a aquesta ofensiva, que respon a una estratègia sistemàtica que malauradament comença a ser massa freqüent,

ACOMPANYAREM la nostra alcaldessa, Anna Erra, a les portes del Jutjat de Vic com a mostra de rebuig a l’ofensiva judicial a l’independentisme i els drets civils.

Com ha manifestat en més d’una ocasió l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, “hem de mantenir-nos junts, forts i animats per assegurar els drets i llibertats de la nostra gent, i el dret a decidir lliurement el nostre futur. Ens volen rendits però ens trobaran més alçats que mai. No renunciarem al mandat del poble però, si us plau, fem-ho junts, forts i animats. Que el sol brilli més groc que mai!”

 

Per les llibertats, ni un pas enrere!

Fes el teu comentari