La UVic-UCC ofereix des de l’any 2017 el grau en Medicina. Aquest grau parteix d’un model pedagògic innovador que situa l’estudiant al centre de tot el procés de formació i utilitza metodologies docents com l’aprenentatge basat en casos clínics, la simulació, les pràctiques clíniques i el treball cooperatiu per dotar-lo dels valors i les competències adequades per a la seva capacitació. La Facultat de Medicina de la UVic-UCC va néixer per completar els estudis de salut que la UVic- UCC ofereix fa més de 40 anys.

Els estudis de Medicina de la UVic-UCC tenen un fort vincle amb la xarxa de suport assistencial del territori, des de Vic i Manresa fins a Puigcerdà, passant per Olot, Campdevànol i Granollers, entre d’altres. La Facultat de Medicina disposa d’espais docents al campus Vic de la UVic-UCC i al campus Manresa de la UVic-UCC.

Les noves tendències en l’àmbit de la Medicina apunten a una introducció progressiva de la tecnologia, i més concretament de la robòtica o la simulació, entre d’altres.

Volem consolidar el desplegament de la Universitat pels diferents barris de la ciutat de Vic i pel territori de la Catalunya Central.

En aquest context, volem analitzar la viabilitat tècnica i econòmica de desenvolupar un seguit d’actuacions al voltant d’un Centre d’Entrenament en Robòtica Quirúrgica en l’entorn de la seva Facultat de Medicina amb els següents objectius:

  • Facilitar la formació pràctica i l’entrenament de professionals mèdics per treballar amb robots i simuladors aplicats a la cirurgia.
  • Crear i impulsar una cultura tecnològica entre els metges que s’han d’entrenar.
Principals objectius estratègics de la UVIC-UCC pels propers anys
  • Consolidar l’oferta actual de titulacions universitàries garantint la màxima qualitat i innovació docent. Nous mètodes docents i noves tecnologies aplicades a la simulació de les pràctiques professionals per esdevenir en cada àmbit un centre universitàri de referencia.
  • El desplegament de tota la nova titulació de Medicina com element clau estratègic per implicar tot el sector sanitari i social de les comarques de la Catalunya Central en una millora continua per cercar el màxim coneixement científic i la màxima qualitat asistencial.
  • Nous graus i titulacions de post grau que impulsin la generació i captació de nou talent implicat en el desenvolupament econòmic i social de les nostres comarques i de les empreses que incorporin les noves tecnologies i coneixements.
  • Potenciació dels centres de recerca i de transferència de coneixement com el centre Beta i el Centre d’estudis sanitàris i socials com elements vertebradors d’una recerca aplicada amb els reptes dels sectors económics i de serveis de les nostres terres.
  • El nou campus cientifico-tècnic de Can Baumman com integrador d’una àmplia oferta de laboratoris cientifics i tècnics i d’espais per l’emprenaduria industrial .
  • Consolidació del desplegament de la Universitat pels diferents barris de la ciutat de Vic i pel territori de la Catalunya Central.

Fes el teu comentari