L’Hospital Universitari de Vic, la Clínica de Vic i Osona Salut Mental seran considerats equipaments culturals de la ciutat després que haguem signat un conveni amb el Consorci Hospitalari de Vic per programar activitats artístiques obertes a la ciutadania en els centres sanitaris i acostar l’art a pacients, usuaris i professionals.

L’Art és un aliat a l’hora de promoure la salut i el benestar emocional, ja que permet expressar de maneres molt diverses les vivències, emocions, preguntes i incerteses que acompanyen tot procés d’emmalaltir. Un procés que cadascú viu de manera única, subjectiva i intransferible.

Vic avança cap a una ciutat encara més saludable i es promou el consum cultural com un valor i un element de benestar personal.

L’objectiu és augmentar la participació dels pacients en activitats de la comunitat per reduir l’aïllament social, afavorir una salut mental positiva i millorar la seva qualitat de vida. Alhora, també es busca reduir la prescripció inadequada de psicofàrmacs i l’alta freqüentació dels serveis d’Atenció Primària.

La col·laboració creada amb els Centres Cívics permet que els metges de capçalera puguin prescriure als seus pacients els tallers i activitats culturals que s’hi duen a terme. Les activitats dels centres cívics també s’incorporen cada trimestre al Mapa d’Actius i Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, com a recurs obert per a tots els professionals de la salut.

Fes el teu comentari