La Generalitat declara Punt d’Interès Artesanal el carrer de la Riera de Vic. El carrer de la Riera és un dels 7 espais d’interès artesà de Catalunya gràcies a un comerç de proximitat, qualitat i amb peces úniques que es va activar fa 6 anys amb el projecte ‘Espais en Transició’

Aquest reconeixement acredita la revitalització i dinamització del centre històric amb la concentració en aquest carrer de tallers d’art, artesanals i de disseny d’oficis ben diversos.

Així, el Carrer de la Riera és un cas d’èxit pel comerç de la ciutat de Vic, gràcies a un gremi de comerciants molt ben preparats i un carrer molt rellevant del centre històric. Des de l’Ajuntament de Vic s’ha volgut estar, un cop més, al costat del comerç donant suport a la iniciativa que s’ha de traduir en donar visibilitat al carrer i als tallers, s’obtindran ajuts des la Generalitat i el carrer s’inclourà en la ruta de la Setmana de l’Artesania Catalana, una jornada en què els tallers obren les portes per ensenyar què s’elabora en aquest nou Punt d’Interès Artesanal del país.

La distinció obtinguda situa Vic com a un dels set espais d’interès artesà de Catalunya

El reconeixement identifica Vic com una ciutat amb llarga tradició artesana i marca la diferència amb d’altres ciutats, ja que s’especialitza i es destaca un tret singular del comerç de proximitat. En aquest sentit, cal recordar el projecte ‘Espai en Transició’, promogut per l’Ajuntament, amb l’objectiu de promoure la rehabilitació de barris a partir de la reactivació d’espais comercials. En 6 anys, s’han obert 19 negocis nous i es culmina amb l’obtenció d’aquest reconeixement que consolida la iniciativa.

Fes el teu comentari