La ciutat s’engalana amb la força de la tradició, plena d’actes i activitats lúdiques i festives per a tots els públics. Un mercat cada vegada més obert a la seva gent, però també preparat perquè ens visiti la comarca com sempre ha fet, i ens vinguin a veure turistes d’arreu que descobreixen Vic i els seus principals atractius. El Mercat del Ram sintonitza directament amb l’essència del territori, amb el món rural i la vida al camp, però aquesta tradició conviu de primera amb la contemporaneïtat d’un Vic modern que s’alça i creix en molts vessants. Creix en l’art i el patrimoni, creix en l’educació i en una universitat madura, creix en un teixit comercial i empresarial de proximitat i de qualitat, creix en uns serveis i atencions municipals a la persona i creix en situar-se al cor de molta gent, en una ciutat referent al país i a la Catalunya Central.

Vigatans, vigatanes, osonencs i osonenques, tinguem tots molt bon Mercat del Ram, un mercat de primavera pels que hi som, un mercat de record pels que no hi poden ser tampoc aquest any PER SER INJUSTAMENT PRIVATS DE LLIBERTAT.

El Mercat del Ram sap desgranar durant el cap de setmana tots aquests atributs genuïns, i ho fa en forma de mostres comercials, d’artesania i gastronòmiques; exposicions d’automòbils i maquinària agrícola; tallers i mostres de l’àmbit de la jardineria, l’horticultura o de les energies renovables; amb concursos eqüestres, de vaques brunes i de canals porcines; tastets de vedella, jocs i espectacles familiars, exhibicions castelleres, geganteres i sardanístiques, i competicions esportives de tota mena. Una edició més on ens acompanyarà tant la Casa de Pagès com l’espai Terra i Cuina.

El Mercat del Ram és el tot posat en un sol pla, per ser vist passejant i badant des d’una terrassa, des de Plaça amb les palmes i palmons, o a vol de globus, des de dalt. Vic aquest cap de setmana es torna especial girant en més d’un sentit tridimensional i es fa màgic.

Vigatans, vigatanes, osonencs i osonenques, tinguem tots molt bon Mercat del Ram, un mercat de primavera pels que hi som, un mercat de record pels que no hi poden ser tampoc aquest any per ser injustament privats de llibertat.

 

Fes el teu comentari