El Cinema Vigatà s’omple per descobrir ‘El secret més ben guardat’. La pel·lícula creada amb motiu del 75è aniversari de la Cavalcada de Reis mostra l’afecte dels Reis d’Orient amb la ciutat de Vic.

Després dels curtmetratges ‘Sempre tornen’ (2009) i ‘La meva nit de Reis’ (2014), que mostren la màgia de la nit de Reis; del documental històric ‘Nit de Reis, nit de tots’ (2016) que fa un repàs en la història de la Cavalcada de Reis a la ciutat; ahir es va estrenar al Cinema Vigatà la pel·lícula ‘El secret més ben guardat’, amb motiu de la 75a. Cavalcada de Reis organitzada per l’Ajuntament de Vic.

Davant d’una sala plena de gom a gom, amb unes 800 persones assistents, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va agrair a totes les persones que fan possible la rebuda dels Reis d’Orient a Vic i als nens i nenes que cada any il·luminen els camins de la ciutat per guiar Melcior, Gaspar i Baltasar cap a la plaça Major, i així poder donar la benvinguda en una nit plena de màgia i il·lusió. Erra va recordar que tot i que enguany se celebren els 75 anys de la Cavalcada a Vic, hi ha document del 1852 que parlen de l’arribada dels Reis Mags a la ciutat.

Enguany, i com a novetat, l’alcaldessa va anunciar que el Patge Berenguer vindrà acompanyat de la Patgessa Dolça per recollir les cartes dels nens i nenes de la ciutat a la Casa Comella, el 29 i 30 de desembre i l’1 de gener, com es pot consultar en la programació que es recull aquí.

El secret més ben guardat

La quarta pel·lícula sobre els Reis d’Orient a Vic narra la història d’un enigmàtic present que van deixar a la ciutat Melcior, Gaspar i Baltasar en la seva estada de l’any 1944 i que va quedar oblidat en el transcurs del temps.
Aniol de Ribot i Ariadna Corominas són els protagonistes principals d’aquest migmetratge de 40 minuts produït per Gen-Lock Video. La idea guió i direcció ha anat a càrrec de Josep M. Vinyeta i Eva Ferreira, i Toni Anguera ha estat l’encarregat de la fotografia i la il·luminació.

Podeu veure ‘El Secret més ben guardat’ en aquest enllaç.