L’alcaldessa de Vic i alcaldable de Junts per Catalunya, Anna Erra, vol seguir desplegant el projecte per fer de Vic una ciutat encara més saludable. Per fer-ho, Erra té com a prioritat l’esport i el foment de l’activitat saludable com a eines per fomentar la cohesió i la convivència, que paral·lelament aporta valors de vida saludable en diferents àmbits.

Acompanyada de la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, Erra ha exposat que Vic ha de disposar del “Centre d’Alt Rendiment Esportiu de la Catalunya Central per buscar la tecnificació d’esports singulars vinculats amb el territori” i esdevenir la capital referent en l’esport de natura. Un projecte que, en paraules de Budó, “ha d’arrodonir l’aposta per l’esport” amb la posada en marxa del batxillerat esportiu en el proper curs i el ja existent grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Per la seva banda, la consellera Meritxell Budó, com a màxima autoritat de la conselleria que inclou la secretaria general de l’Esport, ha destacat la ferma aposta que s’ha fet des de la ciutat de Vic per l’esport i que “treballarem per donar l’impuls necessari com a ciutat compromesa amb la pràctica esportiva i activa” per comptar amb una població més sana.

Treballarem conjuntament amb la Generalitat perquè la capital d’Osona aculli el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de la Catalunya Central.

Budó ha posat èmfasi en què l’alcaldessa de Vic i el seu equip estan “compromesos amb l’esport com a eina de cohesió social i, alhora, de progrés econòmic i creixement”.

Anna Erra s’ha compromès amb què cada barri disposarà de pistes i espais condicionats per practicar-hi esport, per continuar dinamitzant activitats que fomentin l’esport i la cohesió social. S’ampliaran els horaris d’obertura dels pavellons esportius de la ciutat per tal que estiguin sempre a ple rendiment, i se seguirà treballant per fer accessible la pràctica esportiva a totes aquelles persones amb diversitat funcional.

Volem fomentar l’esport i l’activitat saludable com a eines de cohesió social, convivència i de progrés econòmic i creixement

Erra ha anunciat que es posarà en marxa una nova fira vinculada amb l’esport i el foment dels hàbit saludables i es continuarà fomentant la pràctica de diverses disciplines de l’esport aportant a la ciutat un nou rocòdrom municipal. “Es remodelarà el parc d’skate perquè la ciutat esdevingui seu d’esdeveniments nacionals i internacionals que fomentin la pràctica d’aquest esport que properament serà olímpic”, ha afegit.

Meritxell Budó ha conclòs que des de la Generalitat s’està apostant fort pel desenvolupament territorial i per un país que ofereixi oportunitats i que sigui viu, com és el cas de la ciutat de Vic.

 

 

 

Fes el teu comentari